Hello, there!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij staan klaar voor al jouw vragen of opmerkingen.

FAQ

Frequently Asked Questions

01

Tot wanneer kan ik annuleren als guest?

De Guest kan een boeking kosteloos annuleren tot 72 uur voor de transactie. Gebeurt zijn annulering later dan deze 72 uur zal de Guest maximaal recht hebben op de restitutie van 50 procent van het gestorte bedrag.

02

Tot wanneer kan ik annuleren als host?

Je kan altijd annuleren. Als je annuleert vooraleer de boeking officieel geaccepteerd is, is dit kosteloos. Indien de Host na acceptatie van een boeking alsnog een boeking annuleert, zal deze verplicht worden tot het betalen van een compensatie van 15 procent van het volledige boekingsbedrag. 

03

Hoe kan ik annuleren?

Als Guest kan je annuleren door in te loggen op je huurders account. Daar zie je bij ‘afspraken’ je gemaakte boekingen staan. Als je bij ‘status’ op het potloodje klikt kan je de gekozen boeking annuleren.

04

Wat bij annulatie door mijn host?

Je krijgt automatisch een mail waarin weergegeven wordt dat je boeking geannuleerd is. Als je host annuleert nadat de boeking officieel bevestigd was heb je recht op een kortingsbon ter waarde van 10% van het bedrag excl. btw van de geannuleerde boeking. Deze kortingsbon kan je aanvragen door een mailtje te sturen naar [email protected]

05

Wat bij annulatie door mijn guest?

Uw guest kan kosteloos annuleren tot 72 uur voor zijn komst, dan komt uw ruimte weer beschikbaar op proxpace.com en kan u huurgelden terugwinnen. Doet de guest dit later dan 72 uur vooraf, dan hebt u als host recht op 35% van het geboekte bedrag excl. btw.

06

Hoe word ik host?

Bekijk deze video, waar één van onze klanten het helder uitlegt.

Toch nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met ons!

07

Wanneer wordt de afrekening van mijn verhuurinkomsten gemaakt?

Op het einde van de maand wordt de afrekening van de verhuurgelden gemaakt. Het kan dan maximum 1 à 2 weken duren vooraleer het geld op je rekening staat.

08

Moet ik als host boekingen accepteren?

Proxpace werkt met 2 systemen:

Optie 1: De Host kiest ervoor elke boeking automatisch te accepteren onmiddellijk op het moment dat deze boeking plaatsvindt. De Host is dan zelf verantwoordelijk te zorgen dat hij/zij, ofwel zelf de beschikbaarheden van de Werkplek up-to-date houdt, ofwel zoals onderling overeengekomen met ProXpace de beschikbaarheden correct met ProXpace communiceert.

Optie 2: De Host kiest ervoor zelf controle te houden of boekingen al dan niet geaccepteerd/geweigerd worden. De Host heeft dan 2 dagen de tijd een boeking te weigeren. Weigeren van een boeking binnen deze termijn is steeds kosteloos. Indien de host binnen deze 2 dagen de boeking niet weigert/accepteert, zal de boeking automatisch door ProXpace geaccepteerd worden en zullen zowel de Host als de Guest op de hoogte worden gebracht per mail dat de boeking is geaccepteerd.

10

Hoe kan ik prachtige foto's maken van mijn accommodatie?

Maak je foto's bij voldoende daglicht. Maak foto's uit verschillende invalshoeken. Zorg voor een goede resolutie.

Creëer sfeer. Breng unieke voorzieningen in beeld.

11

Hoe helpt ProXpace bij het opbouwen van vertrouwen tussen host en guest?

Bij het aanmaken van een account wordt altijd naar het werk e-mailadres van de persoon gevraagd. . Onder werk e-mail verstaan we een e-mailadres waar de naam van een bedrijf in vermeld zit. Dit omdat het ProXpace platform in de werkomgeving wordt gebruikt en om zo de host toe te laten een idee te krijgen van wie de guest is. Bij schade weet de host dus onmiddellijk welk bedrijf instaat voor de schade gemaakt door zijn werknemer. Met het ProXpace team controleren wij dus dat alle accounts met werk e-mails aangemaakt worden. Ook gaan we actief hosts/guests monitoren en eventueel uitsluiten van ons platform indien die gedrag vertonen dat niet in lijn is met de gebruiksvoorwaarden. Voor meer info, zie puntje ‘13 Risico op uitsluiting van het platform’ in de gebruiksvoorwaarden.

12

Kan ik een boeking herhalen?

Ja, dit kan gemakkelijk door bij het boeken het vakje ‘herhaal deze afspraak’ aan te vinken. Dan wordt je afspraak volgens wens herhaald.

13

Waarom werd mijn boeking geweigerd terwijl de ruimte beschikbaar stond in de kalender?

We raden onze hosts sterk aan om hun kalender te synchroniseren met ProXpace om dubbele boekingen te vermijden. Echter gebruikt niet elke host deze functionaliteit, waardoor het kan gebeuren dat ze een boeking weigeren. De ProXpace kalender is dus een goede indicatie, je bent echter pas helemaal zeker van je boeking eens die officieel geaccepteerd is.

14

Hoe kan ik boekingsinfo delen met mijn mede guests?

 Alle info omtrent de boeking, inclusief een agenda notificatie tool, staat in de bevestigingsmail. Als je deze naar je medegasten doorstuurt hebben zijn alle informatie die ze nodig hebben. Inclusief routebeschrijving.

15

Hoe vind ik makkelijk mijn ideale werkplek?

Bekijk ons aanbod! Hierin staan alle werkplekken die we aanbieden. Bovenaan deze pagina staan alle locaties waar we werkruimtes aanbieden. Als je op de naam van een stad klikt kom je vanzelf bij het overzicht van ruimtes bij die stad uit.

16

Wat als ik extra vragen heb voor mijn host?

Neem persoonlijk contact op.

De contactgegevens van je host staan altijd in de bevestigingsmail.

17

Zijn er instapkosten om mijn ruimte op het platform te plaatsen?

Nee! Je betaalt maar als je ruimte verhuurd wordt.

nl_NL