‘Work near home’, de ideale mix tussen sociaal contact en telewerk.

Nu het leven stilaan terug op gang komt snakken vele mensen opnieuw naar sociaal contact, naast en op de werkvloer. Lode Godderis, professor Arbeidsgeneeskunde, wijst er op dat er een grote groep werknemers is die graag sociaal contact en banden met collega’s onderhoudt op de werkvloer.

Omwille van het opgelegde telewerken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was dit echter lange tijd niet mogelijk. Variatie en afwisseling tijdens het werk, alsook verschillende prikkels doorheen de dag vielen daardoor weg. Een van de grote nadelen van telewerk was dan ook dat werknemers zich vaak erg geïsoleerd hebben gevoeld (Willems; Decré; Mertes, 2021).Het telewerken heeft echter ook duidelijk aangetoond dat lange afstanden naar en van het werk in vele gevallen overbodig blijken. Op die manier kunnen heel wat zaken efficiënter en op een meer praktische manier worden aangepakt.

Bij ProXpace zagen we dan ook de opportuniteit om beide zaken, sociaal contact en een vermindering in afstand, te combineren tot een nieuwe formule. Via ons platform kan je in een mum van tijd een kantoor- of vergaderruimte in de buurt reserveren. Dat zorgt er niet alleen voor dat je heel wat tijd uitspaart, maar creëert ook een context waarin je nieuwe connecties kan aangaan. We willen op ons platform niet enkel een community uitbouwen, maar willen ook voor jou een werkplek voorzien buitenshuis, maar niet veraf. Zo wordt de grens tussen werk en privé terug hersteld.

Anna Blondeel – September 2021

en_GB